Θοδωρής Τσούτσος

Τι ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι αυτό...

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αυτή την αγωνιστική, 19η του πρωταθλήματος, αγωνίζεται ο δεύτερος με τον τρίτο, ο τέταρτος με τον έβδομο και ο πέμπτος με τον έκτο, οι οποίοι μάλιστα ισοβαθμούν! Μπερδευτήκατε; Ας το ξεκαθαρίσουμε, γιατί για... ξεκαθάρισμα πάμε και αυτό το Σαββατοκύριακο. Λογαριασμών!

Η δεύτερη ΑΕΚ, λοιπόν, υποδέχεται την Κυριακή (19:00) τον τρίτο ΠΑΟΚ. Ο τέταρτος Παναθηναϊκός, επίσης Κυριακή αλλά λίγο νωρίτερα (15:00) αγωνίζεται στην έδρα του έβδομου Λεβαδειακού (που έχει και παιχνίδι λιγότερο). Ακόμη πιο νωρίς, το Σάββατο (17:15) αναμετρώνται στη Νέα Σμύρνη δύο ομάδες που ισοβαθμούν, στην πέμπτη θέση, Πανιώνιος - Αστέρας.

Με τον Ολυμπιακό να έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα και τους Πανθρακικό και Καλλονή (κυρίως τη δεύτερη) να χρειάζονται θαύμα για να σωθούν, όλο το ενδιαφέρον της χρονιάς θα στραφεί σε δύο "μάχες". Αυτή για το Κύπελλο, για την οποία είχαμε γράψει από τις 27 Οκτωβρίου 2015, όταν ακόμη η διοργάνωση ήταν στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Από τότε είχε φανεί προς τα πού το πράγμα...

Η δεύτερη μάχη που ακόμη είναι "ανοιχτή" είναι εκείνη που θα γίνει καταρχάς για τα πλέι οφ και στη συνέχεια στα πλέι οφ. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, λοιπόν, θα υπάρξουν άλλες δύο τέτοιες αγωνιστικές, που οι συγκρικριμένες ομάδες θα παίζουν όλες μεταξύ τους. Και η αλήθεια είναι ότι να συμβαίνει τόσες φορές αυτό στο ίδιο πρωτάθλημα, είναι εντυπωσιακή.

Την 24η, όταν η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα και ο Πανιώνιος τον Λεβαδειακό. Μέχρι τότε, όμως, θα ξέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για τη "μάχη" της πεντάδας. Και την 29η, προτελευταία, όταν η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο, ο Αστέρας τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό.

Αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η αγωνιστική φαίνεται να είναι η ιδιαίτερα κρίσιμη για τη συνέχεια. Για την ΑΕΚ που θα ήθελε να ξεμακρύνει από την τρίτη θέση. Για τον ΠΑΟΚ που θα ήθελε να φτάσει σε αυτήν. Για τον Παναθηναϊκό που θέλει να πλησιάσει τους δύο. Για τον Λεβαδειακό που μάλλον τώρα ρίχνει τη ζαριά του για να διεκδικήσει την πεντάδα. Για τον Πανιώνιο και τον Αστέρα, που αυτοί στην ουσία φαίνεται να μάχονται περισσότερο από τους άλλους για μια θέση στην πεντάδα.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωτάθλημα έστω και με αυτόν τον τρόπο παίρνει ενδιαφέρον. Δεν είναι ακριβώς ο σωστός, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύτιμος για να μην... το παρατήσουμε το άθλημα (που λένε).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x